GENÇ Akademi’nin Gazanfer Ağa Medresesi’nde gerçekleşen programlarına katıldım, faydasını gördüm, teşekkür eder, tebrik ederim. Tarih temalı programlar da olursa sevinirim. (Salih Duru)

Salih Bey ilgi ve alakanız için teşekkür ediyoruz. Sizin vesilenizle okuyucularımıza da duyurmuş olalım: İstanbul’un Fatih ilçesinde bulunan Gazanfer Ağa Medresesi’nde Ekim ayından beri GENÇ Akademi’nin ayda dört defa gerçekleşen “temalı” konferansları gerçekleşiyor. Ekim ayında “Psikoloji” başlığı altında Ali Ayten, Süleyman Derin, Taha Burak Toprak ve Mustafa Ulusoy birbirinden güzel konferanslar verdiler. Kasım ayında ise “Tasavvuf” başlığında Mahmut Erol Kılıç, Mustafa Özdamar, Necdet Tosun ve Adem Ergül gibi hocalarımız gençlerle buluştu. Aralık ayında “Medya” teması işlenecek. İlgilileri bekleriz.

Not: Sizin de isteğinizi akademi yetkililerine ileteceğiz Salih Bey. Bu arada gerçekleşen programların video kayıtlarını sitemizden izleyebilirsiniz.

Hediye kitabınız çok güzel görünüyor, abone olmayı düşünüyorum, pişman olmam değil mi? (Selma Ergun)

Selma Hanım bu temkinli hâliniz gülümsetti bizi. Hayatınızın en önemli kararlarından birini veriyormuşsunuz da kafanız karışmış gibi bir hâliniz var. Latife bir yana, endişe etmeden abone olabilirsiniz, kitabı çok seveceksiniz, buna yürekten inanıyoruz.

Geçtiğimiz ay “Bir Sohbet Halkan Var mı?” kapağı ile çıktınız, büyük bir sohbet ustası olan Mehmet Emin Okur Hoca ile röportaj yoktu, hatanızı nasıl telafi edeceksiniz? (Abdullah Tutar)

Sorunuz biraz “organize işler” gibi geldi Abdullah Bey. Mehmet Hoca’yı “yok sayan yok olur” bunun farkındayız. ;) Biz kendisini dosya içine hapsetmek istemediğimiz için öyle yaptık, kendisiyle zengin içerikli müstakil bir röportaj düşünüyoruz ilerleyen sayılarımızda, anlaştık mı?


Genç’i Daha Yakından Tanıyın!

Murat Selim Deveci / Öğrenci

GENÇ ile tanışmam üniversitede öğrenciyken kıymetli Mehmet Lütfi Arslan ağabeyin şehrime söyleşiye gelmesiyle oldu. O gün harika bir program olmuştu ve söyleşiden sonra söylediğim ilk söz “bu adam konuşmasını biliyor” olmuştu. Oldukça etkileyici geçen bu söyleşiden sonra benzer insanları GENÇ’te bulabileceğim fikri beni araştırmaya itti, araştırdıkça gerçekten de çok donanımlı (GENÇ’i dışarıdan tanıyanların deyimiyle entel Müslümanlar) dert şuuruna ermiş fedakâr insanlar tanıdım. Aslında bu benim için şaşırtıcı bir şeydi çünkü STK geçmişim bana gönüllülük faaliyetlerinin artık içinin boşaltıldığını, insanların faaliyetlere CV doldurmak için takiye ve kibirle katıldıklarını söylüyordu. Ama GENÇ’te bu yoktu. Hatta olmamakla birlikte kültürlü, kafa dengi insanlar ve diğerkâm kalpler vardı. Bu insanları da gördükten sonra faaliyetlere daha sık katılmaya başladım gönüllülük şuuruyla aşılandım ve ben de dert sahibi oldum. Artık ben de GENÇ ailesinin bir parçasıyım. Tek pişmanlığım önyargılarım nedeniyle daha önce GENÇ’i tanımamak. Sizlere tavsiyem uzak kalmayın, GENÇ’i daha yakından tanıyın!

Ben de Bir Genç Gönüllüyüm

Merve İriadam / Adıyaman

Genç Gönüllüler kervanına bu yıl katıldım. Bu dönemin açılışında kıymetli ablamız Ayşe Yazıcılar ile konuşmak nasip oldu. ‘’Genç Gönüllü kimdir?’’ sorusunun cevabını gönlümüze dokunarak anlattı. Çok duygulandım çünkü aradığım kendimi bulmuştum. Genç Gönüllü’nün kim olduğunu biliyorum artık. En güzel ifade ile ‘Dertli’ olmaktır. Ne zamanki başkasının derdi ile dertlenirsek işte o zaman kendimizi bir aynanın önünde seyretmeye başlamışızdır. Sözün özü: Herkes genç olabilir ama ‘Genç Gönüllü Olmak’ nasip işidir.


Süleyman Ragıp Yazıcılar'ın Yazısı.