Muharrem Mavi

Türkiye’nin dört bir tarafından gönüllülerin katılımı ile gerçekleşen 39. Genç Gönüllüler Buluşması Konya’da gerçekleşti. Öncü ev sahibimiz Latif Başaşçı Bey “İman, İmkan, İstikamet” konulu açılış konuşması yaptı. Sonra UGED Başkanı ve Genç Dergi Editörü Süleyman Ragıp Yazıcılar ağabey “Türkiye’nin Yeni Gençleri” adlı sunumunu gerçekleştirdi. Madde madde, dua niyetine gençlikle ilgili hayallerini ifade ettiler. Devamında Halis Musa Gökhan merhamet ve adalet eksenli bir sunum yaptı.

Davuthan Kılıç Doğu’daki son olaylar hakkında bilgilendirme yaptı. Oradaki vakıf çalışmalarının öneminden bahsetti. Oldukça doyurucu ve dert yüklü bir konuşmaydı. Sonrasında İsmail Kaya “Yeni Gençlerin Sosyal Sorumluluk Çalışmaları” ile ilgili ilişkisini anlattı.

Konya gezisinde ilk durağımız tarihi Sille Bölgesi oldu. Ardından Meram bağlarını seyrettik. Hem üçler mezarlığı, hem Mevlana Hazretlerini ziyaret için serbest vakit verildi. Akşam ise Mevlevi Ayini’ni bu kez canlı seyrettik.

Gecenin ilerleyen saatlerinde buluşmaların unutulmaz anı GENÇ Fasıl başladı. Konya’da musikiye gönül vermiş birkaç arkadaşımız’da bizimle birlikteydi. Kısa bir girişin ardından müziklerle, nakaratlarla gönlümüzü coşturduk. Programın kısa değerlendirmesi, görüşleri alındı. Hatıralar yâd edildi. Konyalı kardeşlerimizin yerel şiveli teatral gösterisi muhabbetin zirve yaptığı yerdi gerçekten. Gülmekten kendimizi alıkoyamadığımız muazzam anlar yaşadık. Özellikle ilk defa katılanlar için unutulmaz bir hatıra olarak kalacaktır.

Pazar günü Gökhan Gökçek “Müslümanların Tarih Yazıcılığı” üzerine, Genç Gönüllüler Koordinatörü Yahya Uyar ağabeyimiz “Geride Hoş Sada Bırakalım” konuşması ile tüm Genç Gönüllüleri heyecanlandıran, canlandıran bir konuşma yaptı. Melih Büyükcan ve Zeki Sertan Çelik’in program arzı ile iki gün boyunca güzel konuşmalar ve sunumlar izledik. Ne buluşmalara, ne Konya’ya doyamadık. Kahvaltısından, çay arasına kadar özenle hazırlık yapan ev sahiplerimize ayrı ayrı teşekkür ederiz. Konya Genç Gönüllüler’in öncüleri Halis Musa Gökhan, Ali Töke, İbrahim Çevikoğlu, Melih Büyükcan, Selman Demirkesen beylere çok teşekkür ederiz.


GENÇ'ın Yazısı.