ABD’nin topal ördeği konumundaki Başkanına göre; “Suriye, Rusya’nın kaynaklarını kurutacak bir bataklık olacak.” Başkan Obama devamla soruyor; “Rusya, Esed’i desteklemek için milyarlarca dolar harcayarak ne kazanacağını düşünüyor? Sormamız gereken asıl soru şu: Rusya, tamamen yerle bir olmuş bir ülkeyle müttefik olarak ve milyarlarca doları savurarak ne kazanacağını düşünüyor?”

ABD’nin, Rusya’nın Suriye’yi işgal etmesine bilerek göz yumduğu, bununla Rusya’yı ekonomik olarak çökertmeyi hedeflediği uzunca bir süredir uluslararası siyasi analizlerde dillendiriliyor. Obama’nın son açıklamalarının da bunu teyit ettiği ifade ediliyor.

İyi bir taktik! Nasıl olsa Rusya’nın bu işgalinin faturasını onlar ödemiyor. Rusya’nın hastane, okul demeden katlettiği insanlar Müslümanlardan olduğu sürece sayılarının şu kadar olmuş bu kadar olmuş ABD açısından hiçbir önemi yok anlaşılan.

Rusya, DAİŞ ile savaşacağım diye işgal ettiği Suriye topraklarında, Esed rejimini ayakta tutacağım diye muhalifleri günlerce hatta aylarca bombalayacak… Binlerce, on binlerce masum insanı katledecek… Altyapı üstyapı her yeri tarumar edecek… Geride yaşanacak bir ülke bırakmayacak… Daha sonra petrol fiyatlarının düşmesi ile ekonomik olarak çöküşe geçecek ve sivillerin üzerine atacak bomba dahi bulamayarak Suriye’deki bataklığa gömülecek öyle mi? Ondan sonra da küresel güç olarak ABD ortaya çıkacak, Suriye halkını zalim Esed ve Rusya’nın elinden kurtaracak öyle mi? Vay anam vay…


Beytullah Demircioğlu'ın Yazısı.